Tere!
Vaheaeg on läbi ning nüüd on aeg jälle usinasti õppima hakata. Õppimispausidel on hea midagi lihtsat näksida ning otsustasingi teiega jagada ühte lihtsat ja maitsvat kana-wrap'i retsepti.
Kanarulle võib teha õhukese lavaši kui ka nisutortiljadega. Roa valmistamiseks võid kasutada poekastet või ise tehtud kastet.
Kogus: neljale
Koostis:
2 tk õhukest lavašši või 4 tk nisutortiljat.
väike purk Caesari salatikastet ( u 6 sl)
värsket rooma salatit või jääsalatit või endale meelepärast lehtsalatit
Kana jaoks:
3-4 tk väiksemat kanafileed ( u 500 g)
2 sl oliivõli
soola
musta pipart
Valmistamine:
Tambi kanafilee kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga umbes 1 cm paksuseks. Pane koos marinaadiainetega kaussi ja sega hoolikalt. Lase pool tundi toatemperatuuril või paar tundi külmkapis maitsestuda.( Võid seni edasi õppima minna või lihtsalt millegi muuga tegeleda).
Kui kana on piisavalt maitsestunud, siis võta marinaadist välja ja kuivata kergelt köögipaberiga. Kuumuta pann tugeval tulel, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolelt 3-4 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Tõsta praetud kanafileed lõikelauale jahtuma, seejärel lõika õhukesteks viiludeks.
Kui kasutad lavašši siis lõika see esmalt pooleks. Määri igale tortiljale või lavašile 1 sl kastet, siis kata korralikult salatilehtedega. Jaota peale kanafileeribad ja nirista peale veel natuke kastet. Keera lavašid või tortiljad kenasti ja tihedasti rulli. Lõika diagonaalis pooleks ja serveeri.
Laske heal maitsta!:)
-Kristiina
No comments:
Post a Comment