Kohe saabuva vaheaja tõttu otsustasin lisada siia ühe tervislikumat sorti magustoidu, et suud saaks ikka magusaks!:) Valmistamiseks läheb 20-40 minutit ning portsion on mõeldud ligikaudu neljale.
Vaja läheb:
4 õuna (suurt)
3 spl fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli ( jahvatatud)
2 tl ingveri
1 dl vett
Peale:
2spl võid
1 dl kaerahelbeid
0,5 dl riivsaia
3 spl fariinsuhkrut
võid ( vormi määrimiseks)
Valmistamine:
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Pane õunasektorid potti, lisa fariinsuhkur, maitseained ja vesi. Kuumuta keemiseni ja hauta õunad pehmeks ( u 6- 7 min), kuid mitte pudiks. Sulata või pannil. Pruunista selles kaerahelbed ja riivsai suhkruga. Kuumuta segades mõni minut, kuni kaerahelbed on krõbedad. Vala õunad võiga määritud ahjuvormi ning peale tõsta kaerahelbesegu. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Soovitav on serveerida soojalt vanillikastmega.
Suud magusaks ja vaheaega nautima!:D
-Kristiina
No comments:
Post a Comment