Kui koolivaheajal muud põnevat teha ei ole, siis võib oma päevi ka kokkamisega sisustada. Tänaseks retseptiks valisin ma quiche - munasegutäidisega lahtise piruka.
Vaja läheb:
- 120g võid
- 4 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 2 spl külma vett
- 250g sinki/peekonit
- 2 sibulat
- 100g juustu
- 2 dl piima
- 2 muna
- soola, pipar vms maitsestamiseks
Haki külm või, lisa jahu, vesi ja sool ning sõtku kiiresti tainaks. Rulli tainast ümmargune ratas, koogivormist paar sentimeetrit laiem. Aseta tainas koogivormi põhja nii, et ka ääred oleks natukene kaetud. Aseta tainas koos vormiga külmkappi - umbes pooleks tunniks. Tee kahvliga tainasse auke. Enne ahju tõstmist, pane 4 hambatikku nii, et et nad toetaks taina ääri. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Selleks riivi juust ja haki peekon ning sibulad. Kuumuta sibulad pannil ning lisa peekon. Prae nii kaua, kuni sibul on parajalt pehme. Sega munad ja piim ning maitsesta soola ja pipraga. Kui piruka põhi on valmis, laota sinna peale peekoni-sibula segu. Raputa peale riivjuust ning kalla üle munapiimaga. Pane uuesti ahju ja küpseta 25-30 minutit, kuni pirukas on mõnusalt kuldpruun. Enne serveerimist lase natuke jahtuda, et pirukas hanguks.
Head isu! :)
- Jaanika
No comments:
Post a Comment