Saturday, October 27, 2012

Vürtsikas riis India moodi

Otsustasin teile pakkuda midagi taimetoitlaste valdkonnast. India toidud on hästi mahedad ning pakuvad häid maitseelamusi. See roog on eriti sobilik inimestele, kes ei karda vürtsikaid toite. Mõnus roog pühapäevaseks õhtusöögiks :).

Kogus: neljale

Koostis:
2         sibulat
2 sl      päevalilleõli
2,5 dl   pikateralist riisi
1 tl      soola
0,5 tl    kollajuurt ehk kurkumit
1         kaneelikoor
6 tk     kardemoni kupart, kergelt purustatud
1 tl      vürtsiköömneid
peotäis sultana rosinaid
peotäis röstitud india pähkleid
vesi

Valmistamine:Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Prae suurel pannil õlis 10-12 minutit, kuni sibulad on kuldsed. Pane potti vesi, kuumuta keemiseni ja lisa sool. Lisa kollajuur ja kaneelikoor, seejärel riis. Sega korra ja siis kuumuta uuesti keemiseni. Keera tuli tasase peale ning keeda ilma kaaneta potis umbes 10 minutit. Ära keetmise ajal riisi sega - siis saad kleepja riisi!Proovi - kui riis on liiga al dente(tugev, aga mitte kõva), siis keeda veel paar minutit.
Nõruta riis suurel sõelal ja loputa, kallates riisile kannutäie keevat vett peale. Sega purustatud kardemonikuprad koos vürtsköömnetega praetud sibulate hulka ning kuumuta läbi. Lisa pannile rosinad ja röstitud pähklid, seejärel kuum nõrutatud riis.

-Kristel

No comments:

Post a Comment