Tere! Täna on siis jälle blogimise päev. Seekord sooviks teiega jagada ühe hea ja rammusa kartulivormi retsepti. Toitvaks teeb selle kartulivormi eelkõige, et seda valmistatakse koorega, kuid samas annab toiteväärtust juurde ka kartul. See roog peaks maitsema nii suurtele kui väikestele!
Vajalikud ained:
- 1 kilogramm kartuleid
- 150g sinihallitusjuustu
- 150g riivjuustu
- 3 kuni 4 dl kohvikoort
- 5 või 6 küünt küüslauku
- musta pipart
- soola
Valmistamine:
Kõigepealt lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks. Seejärel lao ahjuvormi viilud kihiti sinihallitusjuustuga. Vahele puista riivitud juustu, küüslauku, soola ning pipart. Peale seda kalla üle koorega. Ahjuvorm kata pealt fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kui see aeg täis eemalda vormilt kate ja küpseta veel tund aega, kuni kartulid on piisavalt pehmed ja vorm on pealt pruunistunud. Lõpetuseks lase natuke vormil taheneda ning serveeri ürtidega.
Hea maitseelamus on garanteeritud. :)
- Helen
No comments:
Post a Comment