Monday, September 24, 2012
Kringel ema retsepti järgi
Blogi alustuseks otsustasime kõik koos kokata ning kasutusele läks minu ema kringli retsept. See on imemaitsev, kuid võib aega võtta.
Taigen:
0,6 kg jahu
100 gr võid või margariini
75 gr pärmi
250 gr piima
1 tl soola
2 tl suhkrut
2 muna kollast
Taigna valmistamiseks segasime kõigepealt pärmi ja suhkru. Järgmisena sulatasime või ning lisasime juurde. Segule panime juurde sooja piima ning lisasime jahu ja soola. Lõpetuseks segasime ühtlaseks massiks ja panime 20. minutiks külmkappi.
Vahele:
100 gr võid
100 gr suhkrut
1 spl kaneel
Kui kringel on 20. minutit seisnud, laotasime selle lauale ja rullisime taignarulliga õhukeseks. Lahtirullitud taignale määrisime peale toasooja või. Siis puistasime kringlile suhkru ja pärast kaneeli. Rullisime kringli kokku. Kuju võib ise valida, aga meie lõikasime natukene otstest ära ja lõikasime jupi pikkupidi kolmeks ning hakkasime seda punuma. Lõpuks ühendasime otsad ja tegime soovitud kuju. Küpsetasime asjus 200 kraadi juures 20-30 minutit.
Glasuur:
2 spl kakaod
1 spl suhkrut
50 gr võid
2 spl piima
Segasime sooja piima kakao ja suhkruga.Lasime keema. Lisasime juurde või. Kui glasuur oli valmis kallasime ahjus valminud kringlile peale ja lasime heal maitsta!:)
-Kristiina
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment